Muzee

Muzeul de Istorie al Universității

Muzeul de Istorie al Universităţii Babeş-Bolyai a fost înfiinţat, la iniţiativa Rectoratului Universităţii Babeş-Bolyai, în aprilie 2001, cu scopul de a pune în valoare istoria deosebit de bogată a învăţământului universitar clujean de-a lungul secolelor, activitatea profesorilor şi a studenţilor care au frecventat diferitele structuri academice, dar mai ales contribuţiile deosebite ale intelectualilor din Transilvania la patrimoniul culturii şi ştiinţei mondiale. Muzeul de Istorie al Universităţii oferă fiecărui student, şi în special, viitor student al UBB, o perspectivă sintetică şi transdisciplinară asupra tradiţiei şi prezentului vieţii universitare a Clujului, în contextul multicultural al Transilvaniei. El merită să fie vizitat de toţi aceia care îşi petrec sau şi-au petrecut anii de studenţie în Cluj.

Muzeul de Mineralogie

Muzeul de Mineralogie al Universității Babeş-Bolyai este locul unde poţi admira una dintre cele mai variate şi mai reprezentative colecţii de acest gen din ţară. Cristale, metale prețioase, pietre de podoabă, meteoriţi... Cuvinte cu care nu te întâlnești în fiecare zi, dar care te poartă brusc într-o lume aparte - misterioasă şi fascinantă în acelaşi timp! Între lumea imaginară şi realitate e doar un pas: materia ordonată într-un mineral, cu forme, culori şi strălucire. Sute, mii de minerale pe care acum poţi sa le admiri, după ce au suportat milioane de ani de transformări în adâncurile Pământului! 

Muzeul Botanic

Muzeul Botanic, prin cele 6.910 exponate, dă posibilitatea vizitatorilor să-şi completeze cunoştinţele despre bogăţia, evoluţia şi importanţa lumii vegetale. Este adăpostit la parterul Institutului Botanic.

Muzeul de Paleontologie și Stratigrafie

Muzeul de Paleontologie și Stratigrafie este situat în incinta Departamentului de Geologie, în Clădirea Centrală a Universităţii Babeş-Bolyai, din str. M. Kogălniceanu, nr.1.

Muzeul Zoologic

Muzeul Zoologic al Universităţii Babeş-Bolyai este unul dintre cele mai mari muzee de profil din România. Înfiinţat în 1859, găzduieşte unele dintre cele mai vechi colecţii din ţară. Expoziţia permanentă a muzeului este compusă atât din faună autohtonă, cât şi din faună exotică. Muzeul deţine specii aparţinând diferitelor grupe de animale, de la cele mai simple (spongieri și meduze) la cele mai complexe (păsări şi mamifere). Exponatele sunt ordonate taxonomic (în funcţie de clasificarea lumii vii) în cele trei săli ale muzeului. Muzeul Zoologic este adăpostit la parterul clădirii Facultăţii de Biologie.

Vivariul

Vivariul UBB este o expoziţie permanentă de animale vii, în special reptile și amfibieni, ce pot fi observate în mediul lor natural.

Muzeul Virtual și Muzeul Documentar al Holocaustului din Nordul Transilvaniei

Muzeul Virtual și Muzeul Documentar al Holocaustului din Nordul Transilvaniei aduc în prim-plan un fragment al tematicii vaste privind cercetarea Holocaustului, și anume, partea referitoare la deportarea și exterminarea evreilor transilvăneni în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

 • = locuri de parcare
 • = accesibilitate pentru scaun cu rotile
 • = asistență pentru vizitatorii cu deficiențe de vedere
 • = asistență pentru vizitatorii cu deficiențe de auz
Muzeu Program de vizitare Preț Intrare Atracții Principale Tur Mâncare Magazin Accesibilitate
Muzeul de Istorie al Universității
+40 264 591471

Orar de funcționare:

Luni-Vineri: 9:30-13:30

 

Anunț

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1130/2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Hotărârea nr. 226 din 24.10.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, cu modificările ulterioare,

Începând cu data de 01 noiembrie 2021, accesul publicului în Muzeul de Istorie a UBB este permis doar până la 30% (maximum 3 persoane) din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar persoanelor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Personalul Muzeului UBB va scana la intrarea în locație codul QR de pe certificatele digitale ale UE privind COVID-19.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

Pentru siguranța vizitatorilor și a personalului muzeului, vă rugăm să respectați următoarele reguli de vizitare:

 1. Se recomandă, ca și până acum, programarea anticipată vizitelor – prin e-mail sau telefonic (a se vedea mai jos datele de contact).
 2. Accesul vizitatorilor în cadrul Muzeului de Istorie a UBB se va face numai după efectuarea triajului observațional și a termometrizării non-contact. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut) nu vor avea acces în muzeu.
 3. Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării măștii pe toată durata vizitei. Masca trebuie să acopere gura și nasul.
 4. Vizitatorii își vor dezinfecta mai întâi mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care este pus la dispoziție de echipa Muzeului de Istorie a UBB, și vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte, aflate la intrarea în muzeu. Temporar, se va suspenda folosirea vestiarelor/garderobei de către vizitatori
 5. La recepția pentru eliberarea biletelor de intrare, este permis accesul simultan pentru maximum 2 persoane/membri ai familiei.
 6. Durata vizitei va fi limitată la maximum 30 de minute.
 7. Este obligatorie păstrarea unei distanțe de 2 m față de alți vizitatori și față de personalul muzeului.
 8. Circuitul de vizitare este marcat cu săgeți direcționale. Publicul trebuie să respecte traseul de vizitare.
 9. În muzeu se pot afla simultan maximum 3 vizitatori. Din acest motiv, accesul vizitatorilor în incinta muzeului se va efectua controlat și gradual, pe măsură ce persoanele care au terminat parcurgerea traseului de vizitare părăsesc muzeul.
 10. Între orele 11:00-11:15 se va asigura o pauză pentru dezinfecție/aerisirea spațiilor muzeului.
 11. Pe toata durata vizitei, publicul este rugat să respecte instrucțiunile personalului muzeului.
 12. În perioada stării de alertă nu vor fi disponibile: vizitarea în grup a muzeului, tururile ghidate în cadrul expoziției permanente, programele educaționale etc.

Regulile de acces vor fi supuse revizuirii la finalul fiecărei luni calendaristice, ele putând fi modificate în funcție de evoluția situației epidemiologice.

 

Toate categoriile - 6 lei.
Elevi, studenți, pensionari - 3 lei.
Familii cu 2-5 membri - 12 lei.
Personal și studenți ai UBB (pe bază de legitimație) - gratuit.

Muzeul de Mineralogie
+40 264 405300 int. 5121, +40 747027389

UPDATE PRIVIND SUSPENDAREA TEMPORARĂ A VIZITELOR LA MUZEELE UNIVERSITĂȚII BABEȘ-BOLYAI

Stimați vizitatori,

În contextul hotărârilor adoptate la nivel național și în cadrul Universității Babeș-Bolyai pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus, Vă informăm că Muzeul de Mineralogie rămâne închis pentru public până la noi reglementări.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

Marţi-Vineri: 11.00-14.00 

În afara programului (inclusiv sâmbăta şi duminica) se pot organiza vizite pentru grupuri, cu planificare în avans.

Adulţi: 6 lei.

Copii, elevi, studenți: 3 lei.

Studenţi şi angajaţi UBB: gratuit cu legitimaţie sau carnet de student.

Persoane cu dizabilităţi: gratuit.

Muzeul Botanic

UPDATE PRIVIND SUSPENDAREA TEMPORARĂ A VIZITELOR LA MUZEELE UNIVERSITĂȚII BABEȘ-BOLYAI

Stimați vizitatori,

În contextul hotărârilor adoptate la nivel național și în cadrul Universității Babeș-Bolyai pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus, Vă informăm că Muzeul Botanic rămâne închis pentru public până la noi reglementări.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

Luni-Vineri: 08.00-15.00

Prețul biletelor este inclus în tarifele de vizitare a Grădinii Botanice:

http://gradinabotanica.ubbcluj.ro/pret-bilete/

 

Muzeul de Paleontologie și Stratigrafie
+40 264 405300 int. 5204

Începând cu data de 30 august 2021, Muzeul de Paleontologie și Stratigrafie al Universității Babeș-Bolyai își va relua activitatea cu publicul, respectând Ordinul nr. 1805 din 21 octombrie 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

 

Orar de funcționare:

Luni-Vineri: 10.00-14.00

Pauzele pentru dezinfectare au loc zilnic, între orele 9:45-10:00 și 13:00-13:30.

 

Anunț

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1130/2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Hotărârea nr. 226 din 24.10.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, cu modificările ulterioare,

Începând cu data de 27 octombrie 2021, accesul publicului în Muzeele UBB este permis doar până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar persoanelor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Personalul Muzeelor UBB va scana la intrarea în locație codul QR de pe certificatele digitale ale UE privind COVID-19.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

Pentru siguranța vizitatorilor și a personalului muzeului, vă rugăm să respectați următoarele reguli de vizitare:

 1. Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării măștii pe toată durata vizitei. Masca trebuie să acopere gura și nasul.
 2. Accesul vizitatorilor în cadrul muzeului se va face numai după efectuarea triajului observațional și a termometrizării non-contact. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut) nu vor avea acces în muzeu.
 3. Vizitatorii își vor dezinfecta mai întâi mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care este pus la dispoziție de Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie al UBB, și vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte, aflate la intrarea în muzeu.
 4. Durata vizitei va fi limitată la maximum 30 de minute.
 5. Este obligatorie păstrarea unei distanțe de 2 m față de alți vizitatori și față de personalul muzeului.
 6. În muzeu se pot afla simultan maximum 20 de vizitatori. Din acest motiv, accesul vizitatorilor în incinta muzeului se va efectua controlat și gradual, pe măsură ce persoanele care au terminat parcurgerea traseului de vizitare părăsesc muzeul.
 7. Pe toata durata vizitei, publicul este rugat să respecte instrucțiunile personalului muzeului.
 8. În perioada stării de alertă nu vor fi disponibile: vizitarea în grup a muzeului, tururile ghidate în cadrul expoziției permanente, programele educaționale etc.

Adulți: 6 lei.

Studenți: 3 lei.

Studenţi şi angajaţi UBB: gratuit cu legitimaţie sau carnet de student.

Persoane cu dizabilităţi: gratuit.

Muzeul Zoologic
+40 264 595739

Începând cu data de 1 iunie 2021, Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai își va relua activitatea cu publicul, respectând Ordinul nr. 1805 din 21 octombrie 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

 

Orar de funcționare:

Marți-Vineri: 10:00-16:00

Sâmbătă-Duminică: 10:00-14:00

Pauzele pentru dezinfectare au loc de marți până duminică, între orele 9:45-10:00 și 13:00-13:30.

 

Anunț

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1130/2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Hotărârea nr. 226 din 24.10.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, cu modificările ulterioare,

Începând cu data de 27 octombrie 2021, accesul publicului în Muzeele UBB este permis doar până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar persoanelor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Personalul Muzeelor UBB va scana la intrarea în locație codul QR de pe certificatele digitale ale UE privind COVID-19.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

Pentru siguranța vizitatorilor și a personalului muzeului, vă rugăm să respectați următoarele reguli de vizitare:

 1. Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării măștii pe toată durata vizitei. Masca trebuie să acopere gura și nasul.
 2. Accesul vizitatorilor în cadrul muzeului se va face numai după efectuarea triajului observațional și a termometrizării non-contact. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut) nu vor avea acces în muzeu.
 3. Vizitatorii își vor dezinfecta mai întâi mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care este pus la dispoziție de echipa Muzeului Zoologic al UBB, și vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte, aflate la intrarea în muzeu.
 4. La recepția pentru eliberarea biletelor de intrare, este permis accesul simultan pentru maximum 2 persoane/membri ai familiei.
 5. Durata vizitei va fi limitată la maximum 30 de minute.
 6. Este obligatorie păstrarea unei distanțe de 2 m față de alți vizitatori și față de personalul muzeului.
 7. Circuitul de vizitare este unidirecțional și este marcat cu săgeți direcționale. Publicul trebuie să respecte traseul de vizitare.
 8. În muzeu se pot afla simultan maximum 50 de vizitatori. Din acest motiv, accesul vizitatorilor în incinta muzeului se va efectua controlat și gradual, pe măsură ce persoanele care au terminat parcurgerea traseului de vizitare părăsesc muzeul.
 9. Pe toata durata vizitei, publicul este rugat să respecte instrucțiunile personalului muzeului.
 10. În perioada stării de alertă nu vor fi disponibile: vizitarea în grup a muzeului, tururile ghidate în cadrul expoziției permanente, programele educaționale etc.

Adulți: 8 lei.

Copii, elevi, studenți: 4 lei.

Studenţi şi angajaţi UBB: gratuit cu legitimaţie sau carnet de student.

Persoane cu dizabilităţi: gratuit.

Vivariul
+40 264 596116 int. 115

Începând cu data de 1 iulie 2021, Vivariul Universității Babeș-Bolyai își va relua activitatea cu publicul, respectând Ordinul nr. 1805 din 21 octombrie 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

 

Orar de funcționare:

Marți-Vineri: 10:00-16:00

Sâmbătă-Duminică: 10:00-14:00

Pauzele pentru dezinfectare au loc de marți până duminică, între orele 9:45-10:00 și 13:00-13:30.

 

Anunț

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1130/2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Hotărârea nr. 226 din 24.10.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, cu modificările ulterioare,

Începând cu data de 27 octombrie 2021, accesul publicului în Muzeele UBB este permis doar până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar persoanelor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Personalul Muzeelor UBB va scana la intrarea în locație codul QR de pe certificatele digitale ale UE privind COVID-19.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

Pentru siguranța vizitatorilor și a personalului muzeului, se vor respecta următoarele reguli de vizitare:

 1. Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării măștii pe toată durata vizitei. Masca trebuie să acopere gura și nasul.
 2. Accesul vizitatorilor în cadrul Vivariului se va face numai după efectuarea triajului observațional și a termometrizării non-contact. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut) nu vor avea acces în muzeu.
 3. Vizitatorii își vor dezinfecta mai întâi mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care este pus la dispoziție de echipa Vivariului UBB, și vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte, aflate la intrarea în muzeu.
 4. La recepția pentru eliberarea biletelor de intrare, este permis accesul simultan pentru maximum 2 persoane/membri ai familiei.
 5. Durata vizitei va fi limitată la maximum 20 de minute.
 6. Este obligatorie păstrarea unei distanțe de 2 m față de alți vizitatori și față de personalul muzeului.
 7. Circuitul de vizitare este unidirecțional și este marcat cu săgeți direcționale. Publicul trebuie să respecte traseul de vizitare.
 8. În muzeu se pot afla simultan maximum 20 de vizitatori. Din acest motiv, accesul vizitatorilor în incinta muzeului se va efectua controlat și gradual, pe măsură ce persoanele care au terminat parcurgerea traseului de vizitare părăsesc muzeul.
 9. Pe toata durata vizitei, publicul este rugat să respecte instrucțiunile personalului muzeului.
 10. În perioada stării de alertă nu vor fi disponibile: vizitarea în grup a muzeului, tururile ghidate în cadrul expoziției permanente, programele educaționale etc.

Adulți: 6 lei. 

Elevi, copii: 3 lei. 

Studenţi şi angajaţi UBB: gratuit cu legitimaţie sau carnet de student.

Persoane cu dizabilităţi: gratuit.

Muzeul Virtual și Muzeul Documentar al Holocaustului din Nordul Transilvaniei
+40 264 532 221

Începând cu data de 1 septembrie 2021, Muzeul Virtual și Documentar al Holocaustului din Nordul Transilvaniei își va relua activitatea cu publicul, respectând Ordinul nr. 1805 din 21 octombrie 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

 

Orar de funcționare:

Luni-Vineri: 12:00-15:00

 

Anunț

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1130/2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Hotărârea nr. 226 din 24.10.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, cu modificările ulterioare,

Începând cu data de 27 octombrie 2021, accesul publicului în Muzeele UBB este permis doar până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar persoanelor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Personalul Muzeelor UBB va scana la intrarea în locație codul QR de pe certificatele digitale ale UE privind COVID-19.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

Pentru siguranța vizitatorilor și a personalului muzeului, vă rugăm să respectați următoarele reguli de vizitare:

 1. Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării măștii pe toată durata vizitei. Masca trebuie să acopere gura și nasul.
 2. Accesul vizitatorilor în cadrul muzeului se va face numai după efectuarea triajului observațional și a termometrizării non-contact. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut) nu vor avea acces în muzeu.
 3. Vizitatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, pus la dispoziție de către personalul muzeului.
 4. La recepția pentru eliberarea biletelor de intrare, este permis accesul simultan pentru maximum 2 persoane/membri ai familiei.
 5. Durata vizitei va fi limitată la maximum 30 de minute.
 6. Este obligatorie păstrarea unei distanțe de 2 metri față de alți vizitatori și față de personalul muzeului.
 7. În muzeu se pot afla simultan maximum 10 vizitatori. Din acest motiv, vizitele persoanelor interesate se vor planifica în avans, prin email, la adresa contact@holocausttransilvania.ro.
 8. Pe toata durata vizitei, publicul este rugat să respecte instrucțiunile personalului muzeului.
 9. În perioada stării de alertă nu vor fi disponibile: vizitarea în grup a muzeului, tururile ghidate în cadrul expoziției permanente, programele educaționale etc.

Intrarea la muzeu este liberă.

Muzeul Memorial David Prodan
+40 364 109 966

Începând cu data de 1 septembrie 2021, Muzeul Memorial David Prodan își va relua activitatea cu publicul, respectând Ordinul nr. 1805 din 21 octombrie 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

 

Orar de funcționare:

Luni-Vineri: 09:00-13:00

Sâmbătă-Duminică: închis

Dezinfectarea are loc de luni până vineri, după încheierea programului de vizitare.

 

Anunț

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1130/2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Hotărârea nr. 226 din 24.10.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, cu modificările ulterioare,

Începând cu data de 27 octombrie 2021, accesul publicului în Muzeele UBB este permis doar până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar persoanelor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Personalul Muzeelor UBB va scana la intrarea în locație codul QR de pe certificatele digitale ale UE privind COVID-19.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

Pentru siguranța vizitatorilor și a personalului muzeului, se vor respecta următoarele reguli de vizitare:

 1. Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării măștii pe toată durata vizitei. Masca trebuie să acopere gura și nasul.
 2. Accesul vizitatorilor în cadrul Muzeului Memorial David Prodan se va face numai după efectuarea triajului observațional și a termometrizării non-contact. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut) nu vor avea acces în muzeu.
 3. Vizitatorii își vor dezinfecta mai întâi mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care este pus la dispoziție la intrarea în muzeu.
 4. La recepția pentru eliberarea biletelor de intrare, este permis accesul simultan pentru maximum 2 persoane/membri ai familiei.
 5. Durata vizitei va fi limitată la maximum 30 de minute.
 6. Vizitatorii sunt obligați să respecte traseul marcat cu săgeți în incinta muzeului.
 7. Este obligatorie păstrarea unei distanțe de 2 m față de alți vizitatori și față de personalul muzeului.
 8. În muzeu se pot afla simultan maximum 6 vizitatori. Din acest motiv, accesul vizitatorilor în incinta muzeului se va efectua controlat și gradual, pe măsură ce persoanele care au terminat parcurgerea traseului de vizitare părăsesc muzeul.
 9. Pe toata durata vizitei, publicul este rugat să respecte instrucțiunile personalului muzeului.
 10. În perioada stării de alertă nu vor fi disponibile: vizitarea în grup a muzeului, tururile ghidate în cadrul expoziției permanente, programele educaționale etc.

Adulți: 4 lei.

Elevi, copii: 2 lei.

Familii (2-5 membri): 8 lei.

Studenți și angajați UBB: gratuit cu legitimație sau carnet de student.

Persoane cu dizabilități: gratuit.