Felnőttek

Egyetemtörténeti Múzeum

Az egyetemi hallgatók és a felnőttek (főként a kolozsvári egyetem hajdani végzősei) felfedezhetik érdeklődésüknek, szakterületüknek megfelelően az itt kiállított tárgyakat és dokumentumokat: eredeti fényképeket, amelyek a román királyi család egyetemlátogatásakor készültek, illetve a kolozsvári egyetem által adott legelső díszdoktori diplomák példányait; a Hilger-típusú spektrográfot, amellyel Augustin Maior professzor dolgozott, aki az optika neves kutatója és a telefonhálózat feltalálója volt; a kolozsvári földrajzi iskola egyik megalapítójaként számon tartott Emmanuel de Martonne földrajztudós rajzait és eszközeit.

Állattani Múzeum

A BBTE Állattani Múzeuma elsősorban a biológia szakos hallgatók számára kíván didaktikai anyagot biztosítani, de a kiállítások természetesen a nagyközönség számára is nyitottak. A szervezett csoportok ingyenes múzeumvezetést, szakszerű irányítást igényelhetnek magyar és román nyelven egyaránt.

Vivárium

A látogatók megtekinthetik a fajokat a saját természetes környezetükben. Ezenkívül, ellenőrzött körülmények között és amikor a helyzet ezt lehetővé teszi, az állatok különféle viselkedését közelebbről is meg lehet tekinteni (táplálkozás, szaporodás, védekezés), a Vivárium személyzetének jelenlétében.