Hărți și orientare

Cum puteţi ajunge la Muzeul de Mineralogie, Muzeul de Paleontologie și Stratigrafie şi Muzeul de Istorie al Universităţii 

Muzeul de Mineralogie este situat pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 1, în Clădirea Centrală (sălile P3-P4) a Universităţii Babeş-Bolyai. Accesul se face prin holul central la parter (stânga), şi apoi a doua uşă stânga din coridorul Catedrei de Mineralogie1.

Muzeul de Paleontologie și Stratigrafie este situat pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 1, în curtea interioară a Clădirii Centrale a Universităţii Babeş-Bolyai, la Catedra de Geologie-Paleontologie2.

Muzeul de Istorie al Universităţii este situat pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 4, vis-a-vis de Clădirea Centrală a Universităţii Babeş-Bolyai3.

Pentru a ajunge la aceste muzee, puteţi urma mai multe trasee în funcţie de căile pe care ajungeţi în Cluj-Napoca.

Dacă veniţi de la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” aveţi două posibilităţi:

1. Traseul liniei nr. 8 de autobuz. Coborâţi în staţia Piaţa Mihai Viteazu şi îndreptaţi-vă în sensul opus Cinematografului Florin Piersic pe prima stradă la stânga, strada Regele Ferdinand. Parcurgeţi strada Regele Ferdinand şi traversaţi trecerea de pietoni de lângă Biserica Evanghelică în direcţia Muzeului de Artă. Mergeţi în paralel cu Piaţa Unirii, treceţi de Monumentul Memorandiştilor şi traversaţi din nou trecerea de pietoni, îndreptându-vă spre dreapta în direcţia Librăriei Book Corner. Mergeţi apoi pe prima stradă la stânga, strada Universității. Mergeţi înainte pe lângă Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime și apoi îndreptaţi-vă pe prima stradă la stânga, strada Mihail Kogălniceanu.

2. Traseul liniei nr. 5 de troleibuz. Coborâţi în staţia Sora Shopping Center și mergeți în direcţia Bisericii Evanghelice. Traversaţi trecerea de pietoni de lângă Biserica Evanghelică în direcţia Muzeului de Artă. Mergeţi în paralel cu Piaţa Unirii, treceţi de Monumentul Memorandiştilor şi traversaţi din nou trecerea de pietoni, îndreptându-vă spre dreapta în direcţia Librăriei Book Corner. Mergeţi apoi pe prima stradă la stânga, strada Universității. Mergeţi înainte pe lângă Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime și apoi îndreptaţi-vă pe prima stradă la stânga, strada Mihail Kogălniceanu.

Pentru mai multe detalii privind deplasarea cu mijloacele de transport în comun dinspre Aeroportul Internațional „Avram Iancu” spre centru, accesați site-urile Aeroportul Internațional Cluj, respectiv Compania de Transport Public Cluj Napoca.

Dacă veniţi de la Gara CFR urmați traseul liniei nr. 9 de autobuz. Coborâți în stația Memorandumului. Întoarceți-vă câțiva metri până la prima trecere de pietoni, care duce spre Piața Unirii. Continuaţi să mergeţi înainte, traversaţi trecerea de pietoni peste strada Napoca și parcurgeţi apoi strada Universității. Traversaţi pe partea dreaptă în faţa Bisericii Romano-Catolice Sfânta Treime şi îndreptați-vă pe prima stradă la stânga, Strada Mihail Kogălniceanu.

Dacă veniţi de la Autogară, urmaţi traseul liniei nr. 31 de autobuz. Coborâţi în staţia Piaţa Mihai Viteazu şi îndreptaţi-vă în sensul opus Cinematografului Florin Piersic pe prima stradă la stânga, strada Regele Ferdinand. Parcurgeţi strada Regele Ferdinand şi traversaţi trecerea de pietoni de lângă Biserica Evanghelică în direcţia Muzeului de Artă. Mergeţi în paralel cu Piaţa Unirii, treceţi de Monumentul Memorandiştilor şi traversaţi din nou trecerea de pietoni, îndreptându-vă spre dreapta în direcţia Librăriei Book Corner. Mergeţi apoi pe prima stradă la stânga, strada Universității. Mergeţi înainte pe lângă Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime și apoi îndreptaţi-vă pe prima stradă la stânga, strada Mihail Kogălniceanu.

Pentru mai multe detalii privind deplasarea cu mijloacele de transport în comun dinspre Gara CFR, respectiv Autogară, spre centrul oraşului Cluj-Napoca, accesați site-ul Compania de Transport Public Cluj Napoca.

Cum puteţi ajunge la Muzeul Zoologic şi la Vivariu

Muzeul Zoologic este situat pe strada Clinicilor, nr. 5-7, la parterul clădirii în care se află Facultatea de Biologie, Biblioteca facultăţii, Institutul de Speologie, Centrul de Cineficare al Universităţii şi Centrul de Microscopie Electronică4.

Vivariul se află pe strada Clinicilor, nr. 5-7, la demisolul aceleiaşi clădiri, sub Muzeul de Zoologie5.

Pentru a ajunge la aceste obiective, puteţi urma mai multe trasee în funcţie de căile pe care ajungeţi în Cluj-Napoca.

Dacă veniţi de la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” aveţi două posibilităţi:

1. Traseul liniei nr. 8 de autobuz. Coborâţi în staţia Piaţa Mihai Viteazu şi îndreptaţi-vă înainte în sensul opus Cinematografului Florin Piersic, mergând pe partea stângă a străzii George Bariţiu. Îndreptaţi-vă apoi la stânga pe strada Emil Isac şi mergeţi înainte ajungând pe Calea Moţilor. Traversaţi pe partea stângă a Căii Moţilor, treceţi de Primăria oraşului Cluj-Napoca şi continuaţi să mergeţi înainte până la strada Iuliu Haţieganu. Parcurgeţi această stradă şi urcaţi apoi panta de la capătul ei pentru a ajunge la clădirea Facultăţii de Biologie.

2. Traseul liniei nr. 5 de troleibuz. Coborâţi în staţia Sora Shopping Center și mergeți în direcţia Bisericii Evanghelice. Traversaţi trecerea de pietoni spre Muzeul Farmaciei (Casa Hintz) şi continuaţi să mergeţi înainte pe strada Memorandumului şi apoi Calea Moţilor. Traversaţi pe partea stângă a Căii Moţilor în dreptul Primăriei oraşului Cluj-Napoca şi mergeţi înainte până la strada Iuliu Haţieganu. Parcurgeţi această stradă şi urcaţi apoi panta de la capătul ei pentru a ajunge la clădirea Facultăţii de Biologie.

Pentru mai multe detalii privind transportul cu mijloacele de transport în comun dinspre Aeroportul Internațional „Avram Iancu” spre centru, accesați site-urile Aeroportul Internațional Cluj, respectiv Compania de Transport Public Cluj Napoca.

Dacă veniţi de la Gara CFR urmați traseul liniei nr. 9 de autobuz. Coborâți în stația Spitalul de Copii şi traversaţi pe partea opusă, în dreptul străzii Iuliu Haţieganu. Parcurgeţi această stradă şi urcaţi apoi panta de la capătul ei pentru a ajunge la clădirea Facultăţii de Biologie.

Dacă veniţi de la Autogară, urmaţi traseul liniei nr. 31 de autobuz. Coborâţi în staţia Piaţa Mihai Viteazu şi îndreptaţi-vă înainte în sensul opus Cinematografului Florin Piersic, mergând pe partea stângă a străzii George Bariţiu. Îndreptaţi-vă apoi la stânga pe strada Emil Isac şi mergeţi înainte ajungând pe Calea Moţilor. Traversaţi pe partea stângă a Căii Moţilor, treceţi de Primăria oraşului Cluj-Napoca şi continuaţi să mergeţi înainte până la strada Iuliu Haţieganu. Parcurgeţi această stradă şi urcaţi apoi panta de la capătul ei pentru a ajunge la clădirea Facultăţii de Biologie.

Pentru mai multe detalii privind deplasarea cu mijloacele de transport în comun dinspre Gara CFR, respectiv Autogară, spre centrul oraşului Cluj-Napoca, accesați site-ul Compania de Transport Public Cluj Napoca.

Cum puteţi ajunge la Muzeul Botanic

Muzeul Botanic este situat pe strada Republicii, nr. 42, la parterul Institutului Botanic, în Grădina Botanică „Alexandru Borza”.

Pentru a ajunge la acest muzeu, puteţi urma mai multe trasee în funcţie de căile pe care ajungeţi în Cluj-Napoca.

Dacă veniţi de la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” aveţi două posibilităţi:

1. Traseul liniei nr. 8 de autobuz. Coborâţi în staţia Piaţa Mihai Viteazu şi îndreptaţi-vă în sensul opus Cinematografului Florin Piersic pe prima stradă la stânga, strada Regele Ferdinand. Parcurgeţi strada Regele Ferdinand şi traversaţi trecerea de pietoni de lângă Biserica Evanghelică în direcţia Muzeului de Artă. Mergeţi în paralel cu Piaţa Unirii, treceţi de Monumentul Memorandiştilor şi traversaţi din nou trecerea de pietoni, îndreptându-vă spre dreapta în direcţia Librăriei Book Corner. Traversați trecerea de pietoni în dreptul Hotelului Continental și îndreptați-vă spre stânga pe strada Universității. Mergeți înainte pe strada Universității până ce ajungeți la Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai”. Mergeţi pe lângă Facultatea de Drept pe prima stradă la stânga, strada Avram Iancu. Traversați trecerea de pietoni de lângă Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai”, mergeți înainte și traversați în continuare prima trecere de pietoni pe strada Republicii. Îndreptați-vă spre stânga și mergeți înainte pe strada Republicii până ce ajungeți la Grădina Botanică „Alexandru Borza”.

2. Traseul liniei nr. 5 de troleibuz. Coborâţi în staţia Sora Shopping Center și mergeți în direcţia Bisericii Evanghelice. Traversaţi trecerea de pietoni de lângă Biserica Evanghelică în direcţia Muzeului de Artă. Mergeţi în paralel cu Piaţa Unirii, treceţi de Monumentul Memorandiştilor şi traversaţi din nou trecerea de pietoni, îndreptându-vă spre dreapta în direcţia Librăriei Book Corner. Traversați trecerea de pietoni în dreptul Hotelului Continental și îndreptați-vă spre stânga pe strada Universității. Mergeți înainte pe strada Universității până ce ajungeți la Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai”. Mergeţi pe lângă Facultatea de Drept pe prima stradă la stânga, strada Avram Iancu. Traversați trecerea de pietoni de lângă Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai”, mergeți înainte și traversați în continuare prima trecere de pietoni pe strada Republicii. Îndreptați-vă spre stânga și mergeți înainte pe strada Republicii până ce ajungeți la Grădina Botanică „Alexandru Borza”.

Pentru mai multe detalii privind deplasarea cu mijloacele de transport în comun dinspre Aeroportul Internațional „Avram Iancu”, accesați site-urile Aeroportului Cluj, respectiv Compania de transport public Cluj.

Dacă veniţi de la Gara CFR aveți printre posibilele trasee:

  1. Traseul liniei nr. 22 de microbuz. Coborâți în stația Ion Creangă. Întoarceți-vă câțiva metri până până ce ajungeți la strada Republicii. Îndreptați-vă spre dreapta și mergeți înainte pe strada Republicii până ce ajungeți la Grădina Botanică „Alexandru Borza”.

  2. Traseul liniei nr. 9 de autobuz. Coborâți în stația Memorandumului. Mergeți înainte până la prima trecere de pietoni și traversați la stânga. Mergeți înainte pe strada Gheorghe Șincai și traversați în continuare prima trecere de pietoni. Ajungeți astfel pe strada Republicii. Traversați pe partea dreaptă a străzii și continuaţi să mergeţi înainte până ce ajungeți la Grădina Botanică „Alexandru Borza”.

Dacă veniţi de la Autogară, urmaţi traseul liniilor nr. 31 și nr. 39 de autobuz. Coborâţi în staţia Piaţa Mihai Viteazu şi îndreptaţi-vă în sensul opus Cinematografului Florin Piersic pe prima stradă la stânga, strada Regele Ferdinand. Parcurgeţi strada Regele Ferdinand şi traversaţi trecerea de pietoni de lângă Biserica Evanghelică în direcţia Muzeului de Artă. Mergeţi în paralel cu Piaţa Unirii, treceţi de Monumentul Memorandiştilor şi traversaţi din nou trecerea de pietoni, îndreptându-vă spre dreapta în direcţia Librăriei Book Corner. Traversați trecerea de pietoni în dreptul Hotelului Continental și îndreptați-vă spre stânga pe strada Universității. Mergeți înainte pe strada Universității până ce ajungeți la Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai”. Mergeţi pe lângă Facultatea de Drept pe prima stradă la stânga, strada Avram Iancu. Traversați trecerea de pietoni de lângă Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai”, mergeți înainte și traversați în continuare prima trecere de pietoni pe strada Republicii. Îndreptați-vă spre stânga și mergeți înainte pe strada Republicii până ce ajungeți la Grădina Botanică „Alexandru Borza”.

Pentru mai multe detalii privind deplasarea cu mijloacele de transport în comun dinspre Gara CFR, respectiv Autogară, accesați site-ul Companiei de transport public Cluj.