Evenimente

Noaptea Muzeelor 2021 – Muzeul Zoologic

 

Curiozități din expoziția permanentă a Muzeului Zoologic – UBB

Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: 18:00-23:00 (ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).

Acces: gratuit, cu respectarea regulamentului de vizitare în vigoare pe durata pandemiei.

Scurtă descriere a evenimentului: Pe 12 iunie, între orele 18:00 și 23:00, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, iubitorii de animale sălbatice sunt așteptați la Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai, pentru a descoperi cele mai interesante specii din expoziția noastră permanentă. Înființat în 1859, Muzeul Zoologic al UBB găzduiește unele dintre cele mai vechi colecții din țară, în care se regăsesc o mare parte dintre speciile de animale din fauna țării, precum și multe animale originare din diferite colțuri ale lumii. Vă așteptăm să ne vizitați!

Muzeul Zoologic

Afiș eveniment

Data evenimentului 
Sâmbătă, Iunie 12, 2021
Programul evenimentului
18:00 - 23:00
Orar și prețuri

Începând cu data de 1 iunie 2021, Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai își va relua activitatea cu publicul, respectând Ordinul nr. 1805 din 21 octombrie 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

 

Orar de funcționare:

Marți-Vineri: 10:00-16:00

Sâmbătă-Duminică: 10:00-14:00

Pauzele pentru dezinfectare au loc de marți până duminică, între orele 9:45-10:00 și 13:00-13:30.

 

Pentru siguranța vizitatorilor și a personalului muzeului, vă rugăm să respectați următoarele reguli de vizitare:

  1. Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării măștii pe toată durata vizitei. Masca trebuie să acopere gura și nasul.
  2. Accesul vizitatorilor în cadrul muzeului se va face numai după efectuarea triajului observațional și a termometrizării non-contact. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut) nu vor avea acces în muzeu.
  3. Vizitatorii își vor dezinfecta mai întâi mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care este pus la dispoziție de echipa Muzeului Zoologic al UBB, și vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte, aflate la intrarea în muzeu.
  4. La recepția pentru eliberarea biletelor de intrare, este permis accesul simultan pentru maximum 2 persoane/membri ai familiei.
  5. Durata vizitei va fi limitată la maximum 30 de minute.
  6. Este obligatorie păstrarea unei distanțe de 2 m față de alți vizitatori și față de personalul muzeului.
  7. Circuitul de vizitare este unidirecțional și este marcat cu săgeți direcționale. Publicul trebuie să respecte traseul de vizitare.
  8. În muzeu se pot afla simultan maximum 50 de vizitatori. Din acest motiv, accesul vizitatorilor în incinta muzeului se va efectua controlat și gradual, pe măsură ce persoanele care au terminat parcurgerea traseului de vizitare părăsesc muzeul.
  9. Pe toata durata vizitei, publicul este rugat să respecte instrucțiunile personalului muzeului.
  10. În perioada stării de alertă nu vor fi disponibile: vizitarea în grup a muzeului, tururile ghidate în cadrul expoziției permanente, programele educaționale etc.

Adulți: 8 lei.

Copii, elevi, studenți: 4 lei.

Studenţi şi angajaţi UBB: gratuit cu legitimaţie sau carnet de student.

Persoane cu dizabilităţi: gratuit.

Contact Adresă

Str. Clinicilor, nr. 5-7, Cluj-Napoca.

Muzeografi:

Cristian Sitar 

Gergely Osváth 

Email zoologic.muzee@ubbcluj.ro Telefon+40 264 595739
Alte informații
acc_scaun_rotile
fara_acc_pers_defc_vedere
fara_acc_pers_defc_auz
Muzee participante