Evenimente

Noaptea Muzeelor 2021 – Muzeul de Mineralogie

 

De ce sunt importanți silicații în viața cotidiană?

Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: eveniment online, între 19:00-19:30 (Muzeul de Mineralogie al UBB este închis temporar pentru public, iar participarea la Noaptea Muzeelor 2021 va fi doar în mediul virtual).

Scurtă descriere a evenimentului: În cadrul acestui eveniment ne dorim să prezentăm câteva minerale din clasa silicaților, într-un limbaj cât mai accesibil publicului larg. Dorim să răspundem la întrebarea „De ce sunt importanți silicații în viața cotidiană?”, prin ilustrarea unor minerale destul de comune în natură, care pot să aibă numeroase aplicații în domenii diverse. Astfel, prezentăm o serie de minerale precum muscovitul, caolinitul, talcul și montmorillonitul, printr-o serie de filme scurte care vor fi postate direct pe pagina muzeului. Prin intermediul videoclipurilor și al imaginilor, vizitatorii evenimentului online vor avea ocazia să descopere o gamă variată de aplicații ale acestor minerale, de la domeniul medical la cel al industriei alimentare sau cel al rocilor decorative. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere specii minerale pe care le folosesc frecvent în viața de zi cu zi și poate nici nu știu prea multe despre existența lor.

Prezentarea va fi sub forma unei succesiuni de filme scurte, care vor fi postate pe pagina de Facebook a muzeului (fie direct, fie ca link YouTube), în intervalul 19:00-19:30, putând fi vizionate și ulterior.

Afiș eveniment

Afiș eveniment

Data evenimentului 
Sâmbătă, Iunie 12, 2021
Programul evenimentului
19:00 - 19:30
Orar și prețuri

UPDATE PRIVIND SUSPENDAREA TEMPORARĂ A VIZITELOR LA MUZEELE UNIVERSITĂȚII BABEȘ-BOLYAI

Stimați vizitatori,

În contextul hotărârilor adoptate la nivel național și în cadrul Universității Babeș-Bolyai pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus, Vă informăm că Muzeele UBB (cu excepția Muzeului Zoologic) rămân închise pentru public până la noi reglementări.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

Marţi-Vineri: 11.00-14.00 

În afara programului (inclusiv sâmbăta şi duminica) se pot organiza vizite pentru grupuri, cu planificare în avans.

Adulţi: 6 lei.

Copii, elevi, studenți: 3 lei.

Studenţi şi angajaţi UBB: gratuit cu legitimaţie sau carnet de student.

Persoane cu dizabilităţi: gratuit.

Contact Adresă

Clădirea Centrală a Universităţii Babeş-Bolyai, str. M. Kogălniceanu, nr.1, Cluj-Napoca

Accesul la Muzeul de Mineralogie (sălile P2-P4) se realizează prin intrarea principală a clădirii, holul central la parter (stânga).

Email mineralogie.muzee@ubbcluj.ro Telefon +40 264 405300 int. 5121, +40 747027389
Fax: +40 264 591906 Alte informații
Cu parcare
acc_scaun_rotile
fara_acc_pers_defc_vedere
fara_acc_pers_defc_auz
Muzee participante