Evenimente

Noaptea Muzeelor 2019: Muzeul de Paleontologie și Stratigrafie

Expoziție CRETACIC: noaptea cea mai lungă

La sfârșitul perioadei cretacice (aprox. 65-70 milioane de ani în urmă) a avut loc a doua mare extincţie din istoria vieţii Pământului, cauzată de impactul unui asteroid uriaș cu Terra. O noapte lungă de până la un an de zile s-a lăsat datorită fumului şi prafului ridicate în atmosferă. Dinozaurii, pterozaurii (reptilele zburătoare), multe specii de viețuitoare marine, specii de plante şi unele de insecte asociate cu acestea, dispar datorită acestui cataclism. Doar câteva grupe, din care au evoluat toate speciile prezente, au reuşit să treacă de „noaptea cea mai lungă”: unii amfibieni (crocodilii, țestoasele) și mamiferele mici rezistă extincţiei, deşi suferă pierderi importante.

În cadrul ediției de anul acesta a Nopții Muzeelor vă propunem o expoziție ce reunește o colecție de fosile, resturi ale unor viețuitoare care au trăit în timpul Cretacicului în Transilvania. Ce specii au reușit să supraviețuiască  după  „noaptea cea mai lungă” veți afla vizitând Muzeul de Paleontologie și Stratigrafie.

Parteneri ai evenimentului: Departamentul de Geologie, Direcția Patrimoniu Cultural Universitar, Direcția Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Orar și regim de vizitare: 19.00 – 00.00/gratuit

Data evenimentului 
Sâmbătă, Mai 18, 2019
Programul evenimentului
19:00 - 23:59
Orar și prețuri

UPDATE PRIVIND SUSPENDAREA TEMPORARĂ A VIZITELOR LA MUZEELE UNIVERSITĂȚII BABEȘ-BOLYAI

Stimați vizitatori,

În contextul hotărârilor adoptate la nivel național și în cadrul Universității Babeș-Bolyai pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus, Vă informăm că Muzeele UBB rămân închise pentru public până la noi reglementări.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

 

Luni-Vineri: 10.00-14.00

Adulți: 6 lei.

Studenți: 3 lei.

Studenţi şi angajaţi UBB: gratuit cu legitimaţie sau carnet de student.

Persoane cu dizabilităţi: gratuit.

Contact Adresă

Clădirea Centrală a Universității Babeș-Bolyai, str. M. Kogălniceanu, nr.1.

Cluj-Napoca

Persoană de contact:

Dr. Liana Săsăran 

Email liana.sasaran@ubbcluj.ro Telefon+40 264 405300 int. 5204
Alte informații
nu_are_acc_scaun_rotile
fara_acc_pers_defc_vedere
fara_acc_pers_defc_auz