Evenimente

Noaptea Muzeelor 2019 - Muzeul de Istorie al Universității

Expoziție Studenții dinaintea noastră: Universitatea Babeș-Bolyai la centenar

Expoziția se înscrie în cadrul acțiunilor care marchează împlinirea a 100 de ani de când Universitatea Babeș-Bolyai a devenit universitate românească, în urma unirii Transilvaniei cu România. Inițiativa organizării acestei expoziții temporare a venit din partea Organizației Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai – OSUBB, care i-au contactat pe specialiștii muzeului nostru, dorind să realizeze un program comun, dedicat tinerilor, care să reflecte prezența și importanța lor în viața Clujului și în special a Universității.

Refondarea universității clujene ca universitate cu predare în limba română, care s-a petrecut pe parcursul anului 1919, a influențat decisiv atmosfera academică și viața publică locală și a dus la apariția a nenumărate generații de absolvenți, care ulterior și-au adus contribuția la dezvoltarea societății românești, pe diferite paliere.

Expoziția noastră urmărește să reflecte ce a însemnat viața studenților în ultima sută de ani, evenimentele pe care tinerii le-au creat sau la care au luat parte în acest interval, implicarea lor atât în plan științific, cât și socio-cultural. Conținutul expoziției va surprinde așadar, cu fotografii și documente, evoluția și momentele marcante ale vieții studențești din universitatea clujeană în perioada 1919-2019.

Expoziția va fi amplasată în interiorul clădirii centrale a Universității Babeș-Bolyai pe parcursul desfășurării evenimentului Noaptea Muzeelor, ea urmând a fi accesibilă și ulterior pentru vizitare, în perioada mai-iunie 2019 (într-o locație pe care o vom anunța pe rețelele sociale).

Tot cu ocazia Nopții Muzeelor va putea fi vizitată și expoziția permanentă a Muzeului de Istorie al Universității.

Parteneri ai evenimentului: Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai – OSUBB, Direcția Patrimoniu Cultural Universitar, Directia Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Parteneri media ai evenimentului: Cluj for Youth, Sfertul Academic.

Orar și regim de vizitare: 19.00 – 00.00/gratuit

Data evenimentului 
Sâmbătă, Mai 18, 2019
Programul evenimentului
19:00 - 23:59
Orar și prețuri

UPDATE PRIVIND SUSPENDAREA TEMPORARĂ A VIZITELOR LA MUZEELE UNIVERSITĂȚII BABEȘ-BOLYAI

Stimați vizitatori,

În contextul hotărârilor adoptate la nivel național și în cadrul Universității Babeș-Bolyai pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus, Vă informăm că Muzeele UBB rămân închise pentru public până la noi reglementări.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

 

Luni-Vineri: 9.30-13.30

În afara programului se pot organiza vizite pentru grupuri, cu planificare în avans.

 

Toate categoriile - 6 lei.
Elevi, studenți, pensionari - 3 lei.
Familii cu 2-5 membri - 12 lei.
Personal și studenți ai UBB (pe bază de legitimație) - gratuit.

Contact Adresă

Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 4 (parter), Cluj-Napoca.

Persoană de contact: C.S. II dr. Ana-Maria Stan.

Email ana.stan@ubbcluj.ro Telefon+40 264 591471
Alte informații
nu_are_acc_scaun_rotile
fara_acc_pers_defc_vedere
fara_acc_pers_defc_auz