Evenimente

Lansare de carte: Dodo Niță, „Panorama benzii desenate românești”

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai, prin Muzeul Memorial David Prodan, organizează lansarea cărții Panorama benzii desenate românești, publicată de către Dodo Niță la editura Pavcon. Acest eveniment este programat la închiderea expoziției „Istorie și bandă desenată: Românii și comoara lui Decebal”, organizată la Muzeul Memorial David Prodan în perioada 13-31 mai 2023.

În contextul cultural românesc, banda desenată este un domeniu care încă nu beneficiază de un statut înalt, fiind considerată un produs facil, destinat exclusiv publicului tânăr și foarte tânăr. Prin activitatea sa publicistică de peste trei decenii, Dodo Niță este unul din cei care au susținut și promovat producția românească de bandă desenată, prin volume în care i-a trasat istoricul, i-a evaluat rezultatele și i-a identificat influențele din scenele majore internaționale, în special din cea franceză. Panorama benzii desenate românești este cea mai recentă contribuție a sa la necesarul studiu al benzii desenate autohtone, prin care aduce la zi perspectiva asupra acestui domeniu ce deține importante resurse care pot fi întrebuințate atât în divertisment, cât și în educație.

Evenimentul va avea loc miercuri, 31 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Memorial David Prodan, str. Academician David Prodan, nr. 1, ap. 7. Va lua cuvântul, pe lângă autor, și Gabriel Virgil Rusu, creatorul benzii desenate Românii și comoara lui Decebal, care urmează a fi inclusă într-un volum grafic inspirat din istoria Transilvaniei.

Sunt așteptați să participe toți iubitorii benzii desenate românești și nu numai!

Afiș eveniment

Data evenimentului 
Miercuri, Mai 31, 2023
Programul evenimentului
18:00 - 20:00
Orar și prețuri

Luni-Vineri: 09:00-13:00

Sâmbătă-Duminică: închis

 

Adulți: 4 lei.

Elevi, copii: 2 lei.

Familii (2-5 membri): 8 lei.

Studenți și angajați UBB: gratuit cu legitimație sau carnet de student.

Persoane cu dizabilități: gratuit.

Contact Adresă

Strada Academician David Prodan, nr. 1, ap. 7, Cluj-Napoca

Email prodan.muzee@ubbcluj.ro Telefon+40 364 109 966
Alte informații
nu_are_acc_scaun_rotile
fara_acc_pers_defc_vedere
fara_acc_pers_defc_auz
Muzee participante