Evenimente

Expoziție „Siluete tremurânde: Scene din Holocaust imaginate de copii”

Muzeul Virtual și Documentar al Holocaustului din Nordul Transilvaniei și Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității „Babeș-Bolyai”, prin Muzeele Universității „Babeș-Bolyai”, a vernisat în 13 noiembrie 2019 expoziția „Siluete tremurânde: Scene din Holocaust imaginate de copii”. Aceasta constă în lucrările realizate de elevi cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani, cărora le-a fost predată tema Holocaustului de către profesorii lor, formați în cadrul programului „Predarea Holocaustului în şcolile din România”, desfășurat între anii 2000-2010 de către Institutul de Iudaistică şi Istorie Evreiască „Dr. Moshe Carmilly”. Desenele fac parte din proiectele individuale de predare a Holocaustului pregătite de profesorii participanți la programul de formare, pe care aceștia l-au prezentat în fața cursanților anului următor. La vernisaj au luat cuvântul coordonatorul programului menționat mai sus, Directorul Institutului de Iudaistică și Istorie Evreiască „Dr. Moshe Carmilly”, conf. univ. dr. Maria Radosav, și lector invitat dr. Lucian Herșcovici (Ierusalim, Israel). Expoziția poate fi vizitată, gratuit, între 14-22 noiembrie 2019, în intervalul 11:00-13:00, în sala 300 a clădirii Universității „Babeș-Bolyai” de pe Calea Moților nr. 11. Acest eveniment se înscrie în seria de activități organizate cu ocazia celebrării centenarului Universității „Babeș-Bolyai”.

Data evenimentului 
Miercuri, Noiembrie 13, 2019 - Vineri, Noiembrie 22, 2019
Programul evenimentului
11:00 - 13:00
Adresă 

Calea Moților, nr. 11, sala 300.

Orar și prețuri

UPDATE PRIVIND SUSPENDAREA TEMPORARĂ A VIZITELOR LA MUZEELE UNIVERSITĂȚII BABEȘ-BOLYAI

Stimați vizitatori,

În contextul hotărârilor adoptate la nivel național și în cadrul Universității Babeș-Bolyai pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus, Vă informăm că Muzeele UBB rămân închise pentru public până la noi reglementări.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

 

Luni-Vineri: 12:00-15:00

Intrarea la muzeu este liberă.

Contact Adresă

Clădirea Institutului de Iudaistică și Istorie Evreiască „Dr. Moshe Carmilly”, str. Croitorilor, nr. 13, et. 1, Cluj-Napoca

Email contact@holocausttransilvania.ro Telefon+40 264 532 221
Alte informații
nu_are_acc_scaun_rotile
fara_acc_pers_defc_vedere
fara_acc_pers_defc_auz