Evenimente

Atelierul de hrănitori 2022: „Cum să ajutăm păsările sălbatice iarna”

Doriți să știți mai multe despre...

  • Cum pot fi ajutate păsările iarna?
  • De ce hrană au nevoie?
  • Când și cum le hrănim?
  • Cum se pot construi hrănitori accesibile și sigure pe întreaga durată a iernii?

Dacă răspunsul este DA, vă așteptăm la Atelierul de hrănitori!

Societatea Ornitologică Română (SOR), în parteneriat cu Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, organizează o nouă ediție a evenimentului Atelierul de hrănitori, în data de 20 noiembrie 2022, la Muzeul Zoologic al UBB.

Evenimentul va începe de la ora 10:00 cu activități și ateliere care vor dura până la ora 16:00.

Participanții la Atelierul de hrănitori sunt așteptați cu povești despre păsări, informații practice și idei folositoare pentru a face iarna mai ușoară pentru păsări și mai colorată pentru oameni. Se vor desfășura atelierele deja consacrate, unde cei interesați vor învăța să confecționeze hrănitori din coji de nucă de cocos sau de pomelo, din recipiente de plastic, carton sau lemn, pe care le vor putea păstra. Pe lângă acestea, se vor realiza și alte obiecte de decor ce au ca sursă de inspirație păsările.

De asemenea, vizitatorii își vor putea testa abilitățile de recunoaștere a păsărilor din Cluj, specii care ulterior vor fi identificate cu ajutorul determinatoarelor de specialitate și vor fi observate în cadrul unui tur ghidat prin muzeu. Se va discuta despre păsările sălbatice din Cluj-Napoca, pornind de la cartea publicată de către SOR – Atlasul păsărilor Clujului / Kolozsvár madarainak atlasza. Apoi, la hrănitoarea din Parcul Facultății de Biologie/Grădina Mikó, păsările vor fi urmărite în mediul lor natural, pentru ca participanții să învețe să le deosebească după aspect, după stilul de a se hrăni și după modul de zbor. Specialiștii de la Muzeul Zoologic vor face o inelare demonstrativă a speciilor sălbatice din zonă, iar participanții le vor putea elibera în natură.

Pe lângă toate acestea, organizatorii vor pregăti și un spațiu dedicat reptilelor și amfibienilor, iar doritorii vor beneficia de un tur în Vivariul UBB, pentru experiențe inedite.

Participarea se face pe baza biletului de intrare la Muzeul Zoologic.

Afiș eveniment

 

Data evenimentului 
Duminică, Noiembrie 20, 2022
Programul evenimentului
10:00 - 16:00
Orar și prețuri

Marți-Vineri: 10:00-16:00

Sâmbătă-Duminică: 10:00-14:00

Adulți: 8 lei.

Copii, elevi, studenți: 4 lei.

Studenţi şi angajaţi UBB: gratuit cu legitimaţie sau carnet de student.

Persoane cu dizabilităţi: gratuit.

Contact Adresă

Str. Clinicilor, nr. 5-7, Cluj-Napoca.

Muzeografi:

Cristian Sitar 

Gergely Osváth 

Email zoologic.muzee@ubbcluj.ro Telefon+40 264 598 700
Alte informații
acc_scaun_rotile
fara_acc_pers_defc_vedere
fara_acc_pers_defc_auz
Muzee participante