Adulți

Muzeul de Istorie al Universității

Studenţii şi adulții (în special foștii absolvenţi ai Universității clujene) vor descoperi, în funcţie de profilul pe care l-au studiat, obiecte de patrimoniu şi documente de interes: fotografii originale care ilustrează vizitele familiei regale a României la Universitatea din Cluj, primele exemplare de diplome de Doctor Honoris Causa acordate de Universitatea românească din Cluj, spectrograful de tip Hilger pe care a lucrat Prof. Augustin Maior, specialist în optică şi inventator al telefoniei multiple, desene şi obiecte aparţinând geografului Emmanuel de Martonne, unul dintre fondatorii şcolii de geografie de la Cluj.

Muzeul Zoologic

Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai, deşi este organizat didactic, este accesibil publicului larg de orice vârstă. Pentru grupuri, se organizează gratuit, în funcție de posibilități, ghidaje tematice şi pe grupe de vârstă, în mai multe limbi (română sau maghiară). 

Vivariul

Vizitatorii pot observa speciile în mediul lor natural. De asemenea, în condiţii controlate şi atunci când situaţia permite, se poate interacţiona cu animalele şi se pot observa diferite tipuri de comportament (hrănire, reproducere, apărare), în prezenţa personalului Vivariului.